torstai 8. joulukuuta 2016

8. Luukku: Turvaistuin pohdintaa

Neidillä on jo ikää 9 kk ja vaikka vielä aika hyvin mahtuukin turvakaukaloon, on jo tullut pohdittua seuraavaa istuinta.

Kaukalona meillä on Cybex Cloud Q, joka on kyllä aivan loistava. Alussa turvavöiden kiinnitys tuntui hankalalta, mutta nykyään sekin jo sujuu vaivatta. Tämä mamma ei kyllä vieläkään osaa käyttää kaukalon "kallistus"-mekanismia, mutta haitanneeko tuo.

Ajatuksena olisi, että seuraavakin istuin olisi Cybexin. Isofix-kiinnitys pitää ehdottomasti olla turvallisuuden ja sen helppouden takia. Hyvä tietysti olisi jos istuimen saisi tarvittaessa myös auton vöillä kiinni. Isovanhempien autoissa kun ei isofixeja ole.

Tärkein kriteeri kuitenkin on, että Neiti saisi vielä hyvän tovin matkustaa selkä menosuuntaan. Plussaa, jos istuinta voisi kuitenkin myöhemmin käyttää myös kasvot menosuuntaan päin. Tiedän, että nykyisin tehdään hyviä kasvot menosuuntaan istuimia ja ne ovat varmasti ihan turvallisia. Nyky ohjeistushan on kuitenkin, että vasta 1,5v iässä kasvot menosuuntaan.

Näillä kriteereillä jäljelle jää Cybex Sirona ja Cybex Sirona M2 i-size. Eroja ei äkkiseltään ole paljon. Mutta. Tarkemmin kun miettii, niin onhan noita.


Sirona:
-vain isofix kiinnitys
-selkä menosuuntaan 0-18kg
-kasvot menosuuntaan 9-18kg
-menee n. 4 vuotiaaksi asti
-yhden käden kallistus
-360 asteen kääntö
-selkä menosuuntaan: 5-pistevaljaat
-kasvot menosuuntaan: palkki kiinnitys

Hinta Suomessa 599e

Tässä mallissa houkuttaa tuo 360 asteen kääntö ominaisuus. Helpottaisi varmasti uhmaikäisen taaperon kiinnittämistä penkkiin. Tuntuu vaan hassulta maksaa useita kymppejä tästä ominaisuudesta. Lisäksi palkki kiinnityksen turvallisuus ja mukavuus epäilyttää.

Sirona M2 i-size:
-vain isofix kiinnitys
-selkä menosuuntaan 50-105cm
-kasvot menosuuntaan 76-105cm (16kk->)
-menee n. 4 vuotiaaksi asti
-yhden käden kallistus
-selkä menosuuntaan: 5-pistevaljaat
-kasvot menosuuntaan: 5-pistevaljaat

Hinta Suomessa 529e

M2 mallissa on tuotekuvausten mukaan lapsella enemmän tilaa, istuimen kuitenkaan olematta suuri. Se on myös uuden i-size standardin mukainen. Myös se, että lapsi olisi aina 5-pistevaljailla kiinnitettynä riippumatta siitä kummin päin istuin on, tuntuu turvallisemmalta.

Testeissähän molemmat istuimet ovat pärjänneet loistavasti, joten valitsemme kumman vaan, niin vikaan ei mennä. Täytynee käydä liikkeessä koeistuttamassa Neitiä molempiin istuimiin. Viihtyvyys on myös tärkeää. Samalla pääsee haastattelemaan myyjää istuimien eroista. Myös Saksan nettimarkkinat täytyy tsekata, koska Suomen hinnat ovat jäätäviä.

Kiinnostaisi tietää mitä kriteerejä muilla on istuimen valinnassa ollut. Palkki vai vyöt ja miksi? Missä kohtaa olette siirtyneet kasvot menosuuntaan päin ja miksi? Onko jollain kenties kokemuksia hommasta kummasta istuimesta?

Toivotan kaikille turvallisia 
kilometrejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥