maanantai 19. joulukuuta 2016

19. Luukku: Sormiruokaan hurahtanut

Kuulun Facebookin "Simppeli sormiruokakeittiö" -ryhmään ja sieltä on viime aikoina tullut bongattua kaikenlaisia ideoita Neidin ruokailuun. Voisi jopa sanoa, että olen hurahtanut sormiruokailuun. Neiti nauttii kun saa itse tutkia, tunnustella ja maistella ruokia. Tuleehan siitä paljon sotkua, mutta koko ajan yhä enemmän ruokaa menee masuun ja vähemmän lattialle. Nyt olisi kyllä niin kätevää omistaa koira!

Lisäksi FB ryhmän ylläpitäjä Marjut pitää blogia "Simppeli sormiruokakeittiö". Ihania helppoja ja nopeita ohjeita. Suosittelen lämpimästi tutustumaan ja kokeilemaan. Laitteen tänne omaankin blogiin välillä joitain Neidin lemppareiden ohjeita.


Kyllä meillä edelleen syötetäänkin ja siten ruokaa uppoaa tietysti vähän enemmän. Eli Neiti on ns. sekaruokailija. Aamu- ja iltapuurot syötetään ja useimmiten lounas on sosetta ja sormiruokaa vain lisänä. Päivälliseksi sitten on yleensä pelkkää sormiruokaa ja kyläily eväätkin ovat nykyisin myös sormisyötävää. Apinaeväs, maissinaksut ja smoothiet ovat käteviä ja takuu varmasti maistuvat Neidille. Ympäristön suojaaminen täytyy vain tehdä vähän huolellisemmin kuin kotona, ettei sotketa kyläillessä.

Itse en ole enää hetkeen soseita tehnyt. Ajattelin panostaa monipuoliseen "oikeaan" ruokaan ja sitten annetaan kaupan soseita lisäksi. Niitä kun löytyy vaikka mitä. Olen kyllä huomannut, että koko perhe syö terveellisemmin kun koitetaan tehdä Neidillekin sopivia ruokia. Neiti syökin lähes samaa kuin me.


Aika laaja ruoka-aine kirjo Neidillä kyllä jo on. Vain parista ruuasta on tullut yliherkkyyttä, joka ilmeni punaisina läikkinä poskilla ja suun ympärillä. Koska mitään isompia oireita ei tullut, jatkoimme ruuan antamista. Nykysuositushan on, että elintarvikkeita ei tulisi alkaa välttämään. Pikku hiljaa siedättämällä oireiden pitäisi loppua ja meillä tämä toimikin. Viime aikoina ollaan maisteltu äidillekin ennen tuntemattomia hedelmiä. Ja hyvin on uponnut.

Mies ei ole yhtä innokas sormiruokailun kannattaja kuin minä, koska ei voi sietää siitä aiheutuvaa sotkua. Todennäköisesti nyt kun menen töihin, niin Neiti sormiruokailee lähinnä päivällisellä kun olen kotona. Koitan kyllä etsiä ja kehitellä helppoja sormiruokia, että Neiti voi sormiruokailla Isi-Miehenkin kanssa. Onneksi on olemassa klementiinit ja maissinaksut, koska jos ne ovat ihan ylivoimaisia Neidin lemppareita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥