perjantai 26. helmikuuta 2016

Mammalla kaikki valmiina!

Sieltä se laskettu aika sitten lopulta tuli ja näillä näkymin meni... Ilman mitään merkkiä, että pikkuinen olisi vielä valmis yksiötään jättämään. Ajateltiinkin siis tänään vielä kaikessa rauhassa Miehen kanssa käydä ulkona syömässä, saunoa ja katsella leffaa. Huomenna sitten siivoillaan ja ulkoillaan, eli koitetaan vähän vauhdittaa pikkuista.

Voisikohan tässä vielä jotain laitella valmiiksi vauvaa varten? Kuluneella viikolla olen pinnasängyn lisäksi järjestellyt valmiiksi myös vauvan lipaston laatikot. Kävin Ikeassa hakemassa pari laatikkosettiä, jotta sisukset olisi helpompi järjestellä ja pitää järjestyksessä. Makkarissa olevassa lipastossa säilytetään siis vauvan tarvikkeita ja vaatteita. Osa hoitotarvikkeista on pesuhuoneessa ns. hoitopisteen yhteydessä.


Ylimmässä laatikossa on harsoja, kuolalaput, sukat, tumput, sukkahousut sekä pikkutarvikkeita kuten liivinsuojat, tutit ja asusteet, kuten hiuspannat.


Keskimmäinen laatikko pitää sisällään vauvan käyttövaatteet. Tällä hetkellä sisältö on kokoa 50-56 cm. Vasemmalta oikealle lukien: Paidat ja mekot, bodyt, housut ja puolipotkarit sekä potkupuvut (yökkärit) ja potkuhousut. Näistä lähes kaikki on saatu lahjaksi ja loput olen ostanut edullisesti kirpparilta tai ystäviltä.


Alimmäinen laatikko sisältää Mummin neuloman neulehaalarin, sekä vinon pinon erilaisia hattuja ja myssyjä sekä neuletumput ja -sukat. Parit popotkin Bebellä jo on odottamassa.


Varsinaiset hoitotarvikkeet ovat hoitopisteen yhteydessä pesuhuoneen puolella. Ylempi laatikko on pyhitetty niille sekä parturointi välineille. Alemmassa on pesuaineita, kissanhiekat, silitysrauta sekä siivousvälineitä. Kun vauva kasvaa ja alkaa availla laatikoita, täytyy nämä siirtää yläkaappeihin ja vaihtaa sieltä tilalle pyyhkeet. Täältä löytyy siis vaipat, harsoja, topsit, hoitoöljyt ja voiteet, peppupyyhkeet sekä kaikennäköistä pientä tarviketta. Käytäntö sitten lopulta sanelee, toimiiko järjestelyni vai vaihtaako tavarat vielä kovastikin paikkaa.

Nyt vain odotellaan, että pikkuinen suvaitsisi hylätä alati ahtaammaksi käyvän yksiönsä. Parina viime päivänä saadun kysely tulvan perusteella, ei olla Miehen kanssa ainoita, jotka vauvaa kovasti jo odottavat :) Parin viikon päästä viimeistään tulee pikkuiselle häätö, mutta helpommalla ehkä päästään jos se sieltä tulisi oma-aloitteisesti. Pitkät päivät siis edessä.

Hyvää perjantai illan jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥