keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Keittiön välitilan uudistus

Tätä projektia haaveilin toteutettavaksi jo loppukesällä, kun saatiin viimeinenkin lista olkkarin rempasta paikoilleen. Miehen mielestä ihan turhaa, mutta minä niin kaipasin uudistusta ja parempaa valaistusta keittiöön. Kasari laatat eivät enää oikein iskeneet, tai minuun ne eivät iskeneet missään kohtaa mitä tässä on asuttu (4,5 v.).

Noh, sain lopulta perusteltua tarpeen rempalle, kun Bebeä varten piti saada jatkojohtoviritykset pois olkkarin ja keittiön väliltä, ihan turvallisuussyistä. Uusia pistokkeita varten piti laattoja irrottaa, joten samalla vaivalla irrotettiin ne kaikki ja pistettiin uusiksi. Nyt on uudistuneesta keittiöstä saatu nauttia jo parin viikon verran.

Tässä ennen kuvia, kun jo oltiin päästy hommassa alkuun. Alemmassa kuvassa kuvassa kulki siis työpiste valaisimesta jatkojohto, josta telkkari yms. härpäkkeet saivat virran toisella puolen seinää. 80-luvun alussa ei paljon ylimääräisiä pistokkeita saati antennipistokkeita asenneltu. Nykyään on vähän eri tarpeet. Hyvin lähti laatat irti vasaran ja talttapäisen ruuvarin sekä lyöntiuurnan avulla. Sotku oli kyllä melkoinen.



Valaisimesta kulki ennen jatkojohto telkkarille ja nurkasta roikkuva jatkojohto on kaapissa olevalle mikrolle.
Seinän toiselle puolelle sähkäri asensi pistokkeet telkkarille ja keittiön puolella mm. mikrolle vedettiin kaapin sisälle oma pistoke ja uutta välitilavalaistusta varten asennettiin valokatkaisin. Sähkötöiden jälkeen seinä tasoitettiin 6mm kipsilevyllä ja Mies pääsi levittämään lopulliseksi pinnaksi jäävää kevyttasoitetta. Meille ei siis tullut uusia laattoja, vaan monissa blogeissakin esiintynyt ns. laastipinta. Ihanan rouhea mielestäni ja halutessaan joku voi myöhemmin vain lätkiä uudet laatat pintaan.



Pintaan tuli siis Preston valmis kevyttasoite, joka oli kuivuttuaan vaalean harmaa. Laastia oli meille amatööreillekin helppo levittää ja vaikka tuote kuivuu aika nopeasti, oli työskentely aikaa hyvin. Lähinnä oli vaikea päättää milloin pinta on tarpeeksi rosoinen ja rouhea. Seuraavaksi pinta maalattiin kolmeen kertaan Tikkurilan Luja maalilla, jotta siitä saisi pestyä roiskeet pois. Valitsimme sävyksi aika tumman harmaan, koska halusimme kontrastia valkoisiin kaappeihin ja että välitila erottuu. Jos siihen kyllästytään, on pinta helppo maalata uudelleen.



Lopulta päästiin asentamaan ledvaloja yläkaappien alle ja laittamaan silikonit reunoihin ja valmista!



Valot ostettiin Bauhaussista ja värisävyksi valitsin 4000K, joka jäljittelee päivän valoa. Valo onkin kauniin valkoista ja saa seinän rosoisuuden kivasti erottumaan. Kaiken kaikkiaan ollaan uudistukseen Miehen kanssa todella tyytyväisiä ja hintaakaan remontille ei tullut kovin paljoa, kun sähkärinä toimi Miehen setämies ja Appiukko oli lisäksi apuna. Kiitos siis heille!

Nyt kelpaa kokkailla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥