perjantai 12. helmikuuta 2016

The sairaalakassi

Minäkö muka malttamaton. Pyh, pois sellainen minusta. Ajattelen, että on vain järkevää olla ennalta hyvin varautunut. Tarkoitan nyt siis sairaalakassin pakkaamista valmiiksi, tai niin valmiiksi kun sen nyt ennakkoon voi. Sisällön olen miettinyt viimeistä vaatetta myöten valmiiksi jo ömh. lokakuussa. Rakastan siis listojen tekoa. Miestä tämä aina vähän jaksaa naurattaa, ja koittaakin välillä vähän toppuutella. Mutta minkä sitä luonteelleen voi. Suunnittelu ja haaveilu kun on vaan niin kivaa!


Vauvan turvakaukalo jalustoineen saapui postiin viikko sitten ja sain vihdoin laittaa valmiiksi tarvittavat kotiintulo vaatteet. Nyt ne odottavat eteisessä käyttäjäänsä ♥ Jalusta täytyy vielä asentaa autoon käyttövalmiuteen.


Koska eletään vuoden kylmintä aikaa (ikkunasta ulos katsoessa sitä on kyllä vaikea uskoa), voi synnytyksen aikaan olla pakkasta -20 ja tuiskata lunta vaikka kuinka. Varaudumme siis Wallaboon lämpöpussilla, johon Bebe on helppo sujauttaa, eikä tarvita toppahaalaria. Lisäksi ajatuksena on pukea Bebelle ihana pörröinen nallehaalari ja Reiman fleecehaalari. Pipoa ja tumppuja unohtamatta tietysti. Todennäköisesti meidän vaavi tulee siis muistuttamaan pientä Michelin-ukkoa.


Sisävaatteiksi puetaan Lindexiltä ostamani valko-harmaa body ja ystävältä saadut KappAhlin valkoiset housut. Päähän laitetaan varmaan ohut myssy, jonka päälle tulee vielä ulko pipo ja tietysti pikkuiset sukat jalkaan. Body on kokoa 44-46, mutta oikeasti varmaan lähempänä kokoa 50. Joten taidan ottaa harmaan 50 senttiselle tarkoitetun bodyn varoiksi mukaan, jos meidän Bebe onkin kovin iso. Tosin senkin bodyn todellinen koko lienee lähempänä 56 cm, ainakin mitä muihin vaatteisiin vertailin. Koot vaihtelevat uskomattoman paljon riippuen valmistajasta. Suomalaiset bodyt tuntuvat olevan aika leveitä ja suhteessa siihen lyhyitä selästä ja ulkomaiset kapeita ja pitkiä.

Sitten se itse sairaalakassi ja sen sisältö. Harmikseni en sitä ole voinut vielä lopullisesti pakata, osa tavaroista kun on luonnollisesti vielä käytössä. Sitten kun tuntuu, että nyt on tosi kyseessä, on loput tavarat helppo nakata laukkuun mukaan.


Sairaalakassiin minulle:
pyjamahousut
pari toppia
äitiyslegginsit
pitkätoppi
villatakki
sukkia
villasukat
reinot
imetysliivit
liivinsuojat
alushousuja

shampoo, hoitoaine, kasvojenpesu, kosteusvoide
deodorantti, hammarharja, -tahna,
Lanolin, huulirasva, meikit
hiusharja, ponnareita
terveyssiteitä

neuvolakortti
puhelin + laturi
lompakko
kamera
tabletti
lehtiä

vesipullo
salmiakkia
pillimehuja

Miehelle:
reinot
vaihtoalusvaatteet


Bebelle:
pari harsoa
pari vaippaa
tutti
tuttinauha
pehmo pupu


Beben vaatteet ja kaukalon Mies saa tuoda sitten mukanaan kun on aika kotiutua. Sairaalassa ollessa ajattelin käyttää ihan sieltä saatavia "vaatteita" ja aamutakkia. Tosin jos käy hyvin ja päästään potilashotelliin, niin mies saa tuoda minulle varmaan lisää vaihtovaatteita. Olen ainakin kuullut, että siellä täytyy olla omat vaatteet, vauva saa vaatteet sairaalasta. Meillä synnytyssairaalana siis TAYS.

Onkohan jotain oleellista unohtunut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥