lauantai 10. lokakuuta 2015

Kotikierros Vol. 2

Nyt esittelyssä pienoinen, mutta nykyään jo toimiva kylpyläosastomme, joka sisältää useita toimintoja. Mm. sauna, pesutila, kodinhoito, kissojen vessa… tai vaatimattomammin pesuhuone.

Tämä tila on remontoitu täysin syksyllä 2012. Jo ostaessamme asunnon oli tiedossa, että joudumme remontoimaan kylppärin kosteusongelman vuoksi. Tästä aiheutuvat kulut onneksi menivät taloyhtiön piikkiin. Itse kustansimme laatoituksen, kaapistot ja saunan paneloinnin sekä lauteet. Vaikkei saunan puolella kosteutta ollutkaan, niin meidän mielestämme oli loogista uusia samalla vaivalla jo kulahtaneet lauteet ja parantaa valaistusta. Lattia kun jouduttiin vaihtamaan joka tapauksessa sähkölämmityksen asentamisen myötä.


Valitettavasti ennen kuvia ei ole, koska olen kadottanut myyntikuvat koneelta. Tilat olivat 90-luvulla edellisen kerran remontoidut. Vaalaenpunaista/beigeä seinälaattaa, beigeä lattialaattaa ja vaaleaa puuta (ajan saatossa tummunutta) olevat lauteet. Lattialaatat lohkeilleet ja seinälaatat käytännössä irti, että eipä tuo remppa yhtään haitannut vaikkei kosteuttakaan olisi ollut :P

Remontin myötä tila tuotiin 2010-luvulle ja nyt se näyttää paljon freesimmältä ja jopa isommalta. Putkitöitä tehtiin vain sen verta, että pesukoneen liitin tuotiin hieman keskemmälle huonetta, Aiemmin se siis sijaitsi todella epäkäytännöllisesti kuivaajan takana, jolloin torni oli 10cm irti seinästä. 80-luvulla ei kaiketi tiedetty pesutorneista. Sähkömiehelle olikin sitten enemmän tarvetta kun tilaan asennettiin lattialämmitys. Mieheni mielestä aivan turha sähkösyöppö, mutta minusta ah, niin ihana.

Varsinkin kun talvella käy pelkässä suihkussa, ilman saunaa, on lämmin laatta ihanaa luksusta jalan alla. Ehkäiseehän se myös tulevilta kosteusongelmilta. Lisäksi kuivaajaa varten jouduttiin lisäämään yksi pistoke ja saunan ledeille oma katkaisin.




Viime keväänä saimme lopulta hankittua myös kaapistot ja tason hoitamaan kodinhoitotilan virkaa. Kaapit ovat mittatilaustyönä teetetty Pirkanmaan kalustetukulla. Nyt on kissanhiekoilla ja pesuaineilla sekä pyyhkeillä ja liinavaatteilla oma paikkansa. Rakastan sitä, että kaikelle on oma paikkansa ja tavarat ovat järjestyksessä sekä helposti käytettävissä. Harmi, ettei tuo mies, joka meillä asuu, omaa aina samaa järjestelmällisyyttä...



Materiaalivalinnat on tehty tarkalla budjetilla ja hintoja vertailemalla. Mielestäni pääsimmekin oikein hyvää lopputulokseen. Laatat ja saunan kattoledit ovat Bauhaus:sta ja valmislauteet Netraudasta. Sadesuihku, suihkuseinä sekä saunan ovi ovat K-Raudasta. Saunan lauteet ja seinäpaneelit sekä katto on käsitelty Tikkurilan Supi Saunavahalla. Saranallinen suihkuseinä on muuten todella kätevä tilanjakaja. Se suojaa pesutornia ja kaapistoa hyvin roiskeilta ja mahdollistaa pyykinkuivaustelineen käytön.



Suihkunurkassa olevat lasiset kulmahyllyt on Anoppi meille leikannut mittojen mukaan paksusta ikkunalasista. Tuollaisia kun ei mistään kaupasta, eikä netistä, tuntunut löytyvän. Ainakaan järkevään hintaan. Melkein vuoden verran ehtivät shampooputelit yms. hengailla lattialla, ennen kuin luovutimme ja tajusimme pyytää Anoppia askartelemaan. Onneksi lähipiirissä on näitä kädentaitajia ♥

Nyt on aika mennä nauttiman löylyistä.



Hyviä saunahetkiä teillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥