lauantai 24. lokakuuta 2015

Äitiysjooga

Ajattelin vähän kertoa kokemuksia äitiysjoogasta, jossa olen käynyt nyt muutamana viikkona. Aloittessa olin viikolla 16+ ja nythän siis ollaaan jo hieman yli puolivälissä raskautta. Ilmoittauduin jo seuraavallekin kurssille. Se alkaa heti tämän jälkeen ja kestää joulukuun alkuun. Toivottavasti toteutuu! Erilaisia äitiysjoogakursseja löytyy joogakouluista, joita on ainakin isoimmisa kaupungeissa. Itse käyn työväenopiston kurssilla. En kaivannut joogalle perinteistä hengellisyyttä tai filosofiaa ja tämä kurssi onkin sopivan maanläheinen ja siellä saa keskittyä täysin itseensä ja vauvaan. Halusin osallistua joogatunneille ihan vain hyvän olon ja liikunnan vuoksi.

Tunneilla tehdään erilaisia hengitysharjoituksia ja kevyitä venytyksiä. Lopussa on aina ihana loppurentoutus, josta en vielä kertaakaan ole selvinnyt torkahtamatta. Jooga auttaa rentoutumaan keskellä hektistä työviikkoa ja vähentää raskauden mahdollisesti aiheuttamaa kipua ja särkyä.

Itselläni on sukurasitteena huono selkä, joka on oireillut aina silloin tällöin jo kymmenisen vuotta. Jo viikolla 14 alkaneet liitoskivut lantion alueella ovat jonkin verran vaikeuttaneet liikkumista ja töissä olemista. Jooga on jonkin verran auttanut näihin kipuihin ja varsinkin lantion pohjan lihasten rentoutusharjoitukset ovat olleet avuksi.

Tunneilla oppii keskittymään omaan kehoonsa ja kuuntelemaan sitä. Jooga rauhoittaa ja rentouttaa. Joogatuntien alkaessa, en tuntenut vauvan liikkeitä vielä lainkaan. Nyt ne ovat jo selkeitä ja välillä hyvin voimakkaitakin. Joogatessa liikkeet on hieman helpompi erottaa, kun muita ärsykkeitä ei ole ja keho rentoutuu. Lisäksi jooga valmistaa äitiä synnytykseen ja siitä toipumiseen. Ainakin voisin kuvitella, että olisi helpompi koettaa rentoutua sekä hengitellä synnytyksessä, kun sitä on harjoitellut jo valmiiksi. Toivonkin, että tulevalle keväälle järjestyy myös kurssi, joka on suunnattu synnytyksestä toipuville. Sinne olisi mukava osallistua vauvan kanssa.

Joogatunti on viikon kohokohtani ja odotan tilaisuutta päästä rentoutumaan ja keskittymään vain itseeni. Varsinkin viimeisellä kolmanneksella joogasta on varmasti enemmän myös konkreettista hyötyä. Tämä keskiraskaus on kyllä mukavan seesteistä aikaa, kun olen energisempi ja jaksaa touhuilla paremmin. Ehkä on myös hieman pesänrakennusviettiä ilmassa.

Rentouttavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥