torstai 21. tammikuuta 2016

DIY: Ruokailuryhmän muutos

Vihdoinkin se on tehty! Kiitos voimakkaan pesänrakennusvietin, sain inspiraation uudistaa ruokapöydän pinnan. Vanha, kylläkin ihan siistissä kunnossa oleva, pyökin värinen pöydän pinta on ollut "to do"-listalla jo kuukausia. Oikeastaan siitä asti kun kesällä tehtiin lattiaremontti. Tuolit maalasin valkoisiksi jo syksyllä, kun niissä ollut samainen pyökin väri alkoi tympimään.


Jalat irti ja kevyt hionta hienolla hiekkapaperilla riitti saamaan tarvittavan tartuntapinnan maalille. Ensimmäisen kerroksen vedin sudilla, mutta aika nopeasti sain todeta, että siitä jäi kamalat sudinjäljet. Toisen ja kolmannen kerroksen vetelin pienelle vaahtomuovitelalla, joka sopi hommaan oikein hyvin.




Ihan ohjeistettuja kuivumisaikoja en jaksanut noudattaa, kun oli kiire saada valmista. Menenkin näissä maalaus hommissa usein vähän oikasten, mutta ihan hyvää jälkeä on tullut. Tela onneksi tasoitti myös sudin jäljet ja tarvittaessa noihin voi vetäistä aina uutta pintaa, varsinkin istuinosalle, joka kuluu käytössä. 0,9L purkki riitti hyvin 4 tuolille. Päällipuolen maalasin neljään ja taustan kolmeen kertaan.



Sitten se pöytä. Ostettiin Bauhaussista rulla DC-Fix kalvoa, jolla päällystin pöydän. Kuoseja on tarjolla vaikka mitä ja näitä myydään myös ainakin Etolassa. 90x210cm rulla riitti hyvin meidän 70x125cm pöydän pintaan, eikä tarvinnut alkaa kohdistelemaan kuvioita tms, Väriksi halusin muuhun sisustukseen paremmin sopivan tumman puun. Myös valkoinen oli mielessä, mutta Mies ei siihen lämmennyt. Hintaa tälle isolle rullalle tuli huikeat 9,90e, eli hyvin uskalsi lähteä kokeilemaan.





Kalvo levittyi yllättävän helposti ja oli aika jämäkkää. Kaksin ehkä olisi ollut nopeampaa, mutta kyllä tuohon yhdenkin kädet riittivät. Ikkunalastalla ja mikrokuituliinalla ilmakuplat oli helppo työnnellä pois samalla kun rullasi kalvon tarrapintaa auki.


Kulmiin löytyy hyvä ohje täällä, joten en ala niistä sen enempää selittämään. Mattopuukko ja sakset olivat hyvä apuväline kulmien leikkaamisessa.


Vanha isovanhemmiltani saatu pöytä sai nyt monta vuotta lisäaikaa.

Kyllä nyt kelpaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥