sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Viikonloppu lusittu

Uutta työviikkoa kohti mennään. Takana mukava, joskin lauantaisen aamuvoron vuoksi lyhyeksi jäänyt viikonloppu. Eilen oli niin upea, aurinkoinen talvipäivä, että olisimme miehen kanssa halunneet mennä luistelemaan Näsijärvelle. Valitettavasti jää oli niin huonossa kunnossa ja vesilätäköillä edellispäivän vesisateen vuoksi, että joudumme siirtämään reissua ensi viikonloppuun. Pikkupakkasta toivotaan siis tulevalle viikolle. Olemme muutama talvena käyneet Nässyn retkiluisteluradalla luistelemassa Santalahdesta Siilikarille evästämään ja takaisin. Matka ei ole pitkä, ehkä 3 km yhteensä, mutta pääseepähän hieman nauttimaan raikkaasta talvikelistä. Mies ei välitä hiihdosta eikä juurikaan edes tavallisista kävelylenkeistä, mutta entisenä jääkiekkoilijana rakastaa luistelemista :)

Kului se lauantai-iltapäivä kotoillessakin, teetä litkiessä ja joululahjaksi saatua kirjaa lukiessa. Illaksi saatiin ystäväpariskunta K&A yllätysvierailulle, pienen neitokaisensa kanssa ♥ Ihana yllätys! Sain jo toisen kerran viikon sisään pidellä sylissäni pientä tuhisijaa, joka oli niin vieraskorea että. Jaksoi jutella ja ihmetellä sylissä pitkän aikaa ennen kuin nälkä väsy alkoivat harmittamaan liiaksi. Miehenkin sylissä neito viihtyi oikein hyvin, kun mies eka suostui tämän siihen ottamaan.

Todella jännä oli seurata kissojen reaktiota kun tuo pieni tulla tupsahti ovesta sisään. Vauvan tuoksu oli jotain niin uutta ja ihmeellistä noille meidän kisumisuille. Heti piti päästä nuuhkimaan ja kovasti pientä piti myös vahtia. Välillä vauvaa syötettiin ja vaippaa vaihdettiin, ja aina oli jompi kumpi tai molemmat perässä seuraamassa ja vieressä ihmettelemässä. Ystävällisen uteliaasti kissat tekivät tuttavuutta, vaikka ihan kosketusetäisyydelle niitä ei päästettykään. Saa nähdä mikä reaktio on jos joskus tuollainen tuhisija meille siunaantuu. Nyt ainakin jäi todella positiivinen fiilis kisujen suhteen.

Väsyttää, kun ei vieraiden aikana millään malttanut nukkua

Sunnuntai meni pitkälti pyjamassa hengaillessa, mitä nyt vähän kaupoilla käytiin. Sinne sentään laitoin farkut jalkaan :P Haettiin minun veli ja miehen veli, joka oli minun veljellä yökylässä, mukaan ja tulivat sitten shoppailun jälkeen meille iltapäivää viettämään. Ruuaksi herkuteltiin lampaan lapapaistia, jonka mies oli saanut asiakkaalta vaivanpalkaksi mukaansa. Tein lammasta toista kertaa elämässäni ja täytyy sanoa, että tämä onnistui paljon paremmin kuin toissa pääsiäisenä syöty paisti. Ehkä ohjekin oli parempi. Löysin pienen googlettelun jälkeen meille sopivan ohjeen Hyvää ruokaa ja annoskateutta-blogista. Lampaan lisäksi tein miehen pyynnöstä valkosipuliperunoita. Hyvin toimi, eikä maistunut villasukalta!

Lampaan marinadia varten ostamani timjami sai jäädä väripilkuksi keittiöön. Lisäksi keväistä fiilistä tuovat myös ihanat vaaleankeltaiset tulppaanit. Meillä ei juurikaan huonekasvit pysy hengissä asunnon pimeyden vuoksi, joten nautiskelen sitten leikkokukista kun niitä satun kaupasta bongaamaan. Nämä vieläpä ilahduttavat pitkään, kun vaan muistaa vaihtaa veden välillä, eikä Molle ehdi syömään kaikkia lehtiä :P Tulppaanit ovat sen herkkua.



Hyvää alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥