lauantai 7. marraskuuta 2015

Herkkuhetkiä

Vähän aika sitten sain tilaisuuden kutsua ystäviä kylään, kun pidin Partylite-kutsut. Samalla tuli oiva tilaisuus kokeilla uusia leivonta ohjeita. Meillä kun tuo Mies söisi vain juustokakkuja ja olisi mukava leipoa silloin tällöin jotain muutakin ilman, että joutuu aina itse syömään herkut pois. Tämä kun rupeaa jossain kohtaa pakostikin näkymään vyötäröllä.


Pääsin vihdoin leipomaan jotain kondensoidusta maidosta, jota ostin jo aikaa sitten kaappiin varastoon. Löysin Kinuskikissalta Karpalo-toffeekakun ohjeen, joka sopii hyvin myös näin syksyyn. Kirpeä karpalo ja makea toffee sopivat todella hyvin yhteen. Ohje löytyy täältä.


Lisäksi tein omaa herkkuani Porkkanapiirakkaa, joka on ihanan mehevää. Kuorrutteena käytän itse tuorejuustokuorrutetta ja pähkinärouheen sijaan pinnalle ripottelen Wiener nougat -rouhetta. Kaikkea ei saatu tuhottua kerralla, joten loput raijasin töihin työkavereille. Pohjan ohje täältä ja kuorrutteeseen vain sulatejuuston tilalle sama määrä tuorejuustoa.


Pitihän sitä jotain suolaistakin olla, joten väsäsin valmiista taikinapohjasta kinkkupiirakan. Olisi tosin pitänyt jättää purjosipuli vähän vähemmälle. Tiedänpähän ensi kerralla :)


Kissat eivät oikein jaksaneet innostua vieraista ja seurustelusta, vaan lötköttelivät mieluummin omassa rauhassa makkarissa.


Tällä viikolla Partyliten tuotteet jo tulivatkin ja ovat pikkuhiljaa löytäneet omistajilleen. Niitä voisin esitellä omassa postauksessaan. Ihania sisustusjuttuja ja tuoksukynttilöitä.

Tunnelmallista iltaa ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥